DEL 3 AV ULRIK MUNTHER NOVELL

 Jag ställde mig längst bak och kalle började precis spela på trummorna till king of our days och ulrik kom ut springandes på scenen och började sjunga. Han kollade på mig hela tiden. Jag kunde inte låta bli att skratta. Han är så himla bäst. Hela han är så underbar, det går verkligen inte att beskriva honom med ord.
 


Jag gick tillbaka backstage till rummet där jag och ulrik hade suttit och spelat gitarr och skrattat tillsammans. Jag hörde hur ulrik spelade munspelssolot i slutet av boys don't cry och publiken applåderade och skrek. Allt vart tyst och dörren slängs upp och in kommer Adam, stressad som vanligt, slänger av sig den trånga osköna skjortan och sätter på sig en t-shirt. Efter adam kommer Rikard, han är lugn och klappar mig på axlen när han går förbi. Kalle kommer också in, han var glad som vanligt och gick och log som en idiot, precis så som han alltid gör. 
 
- Tjenaaaare kompis, allt bra med dig? Sa kalle till mig och gjorde en high five med mig
- Jo det är asbra, ni ägde, som vanligt, svarade jag och skrattade
 
Sist kommer Ulrik, han stannar upp i dörren och kollar på mig och ler. 
 
- Hur tyckte du det var då? Frågade ulrik 
- Det var asbra, som vanligt, svarade jag ulrik
- Härligt, jag har signering nu sen kan vi dra och käka nånstans om du vill?
 
Va?? Vänta, frågade ulrik just mig om jag ville käka middag med honom? Jag slutade nig andas några sekunder och fick fram ett svagt:
- Ja, jag är as hungrig sa jag 
 
Ulrik slängde fram massa godis påsar på bordet framför mig och skrattade. 
Adam hade fullt upp med att fixa i ordning alla album, tröjor, tygpåsar och affischer som skulle säljas. Rikard bytte om och likaså Kalle. Ulrik stod i lugn och ro och knäppte upp den vita skjortan som jag hade fått välja, han stod och nynnade på nån låt, jag tror det var vackra flicka, jag hörde inte riktigt men jag var nästan helt säker på att det var vackra flicka. 
 
- Jag drar upp till signeringen nu och fixar, kom när ni är klar, sa Adam och gick iväg 
Kalle, som nästan aldrig brukar va med på signeringarna utan brukar hjälpa simeon och de andra att plocka undan från scenen satt sig brevid mig och tog några godisar. 
- Du skulle med och käka sen va? frågade kalle mig
- Jajamen, om jag får , sa jag och skrattade
- Hahah, klart du får, men bara du hjälper mig att plocka undan på scenen först, sa Kalle ironiskt. 
Nu var det jag och kalle som satt där och skrattade och skämtade. 
Ulrik och rikard gick upp till signeringen dom också.
- Jag kommer ner till scenen när jag är klar så drar vi och käkar. sa ulrik och gick
 
Jag och kalle gick till scenen och hjälpte till att plocka undan. Man såg signeringen från scenen så jag tittade dit ofta, kön var lång men den blev allt kortare och kortare. Tillslut hade alla fans åkt hem och det var bara jag och bandet kvar. Kalle plockade in det sista i minibussen och stängde dörrarna längst bak. 
- 1a inte köra, skrek Kalle
Precis därefter skrek Simeon:
- 2a inte köra!
- 3a inte köra skrek Adam
- Ja det är väl jag som kör som vanligt då, suckade Rikard och hoppade in i bilen framför ratten.
 
Jag, Kalle och Ulrik satt bak och Simeon satt fram med Rikard.
Detta kändes galet konstigt, jag skulle egentligen bara på en helt vanlig konsert men nu sitter jag i ulriks minibuss med bandet påväg att käka middag nånstans. De tankarna som snurrade i mitt huvud då var ''Drömmer  jag?'' ''Vad händer efter detta?'' ''Är detta ens sant?''. 
 
- Vart ska vi käka? frågar Rikard när vi börjar närma oss stan
- Jag vet inte.. Sa Kalle
Alla vart tyst, ingen hade en ända idé.
- Äh va fan, vi kör pizza, vi åker hem till Kalle och beställer från pizzerian brevid honom, är alla med på de eller? sa Ulrik.
- Åh det blir asbra, sa jag
- Det blir bra de, då kör jag till Kalle, sa Rikard
 
När vi var framme hos Kalle gick vi och beställde pizza. 
- Jag tar en hawaii, sa Kalle 
- Jag med, sa jag
- Jag tar en calzone, sa ulrik därefter
- Du och jag delar på en opera simeon, eller hur? standard du vet, sa Rikard och skrattade
- Självklart, Svarade Simeon och skrattade med.
 
Vi gick och satte oss vid ett bord på pizzerian. Jag satt mig längst in mot väggen och precis när jag satt mig ner kommer Ulrik och sätter sig brevid mig. Jag kände hur jag blev sådär varm i kroppen igen, det pirrade i magen och jag satt bara där och log som en idiot. 
Ulrik skulle precis säga nånting när pizzan kom in. Jag var rent ut sagt jävligt hungrig faktikst, jag hade ju bara ätit nå godis och druckigt vatten på hela dagen. Man glömde lixom bort allt när man satt där med Ulrik. 
Ed Sheerans låt ''this'' spelades i pizzerian och vi satt där allihopa, Kalle, Ulrik, Jag, Rikard och Simeon, alla tillsammans och åt och skrattade. Jag kunde verkligen vara mig själv med dom, det var sjukt, det kändes som om jag hade kännt dom hela livet. Klockan började närma sig 19.00 och Kalle gick hem till sig och Rikard skulle köra hem alla andra.
- Vart ska du då Alexa? Frågade Rikard
Jag hann inte ens tänka efter innan Ulrik sa:
- Du kan sova hos mig om du vill?
- Ehm, ah, jag ska bara ringa mamma, men jag har inget batteri på mobilen.. Sa jag
- Då kör vi mot ulle! Sa Rikard
Va fan skulle jag säga??!?!??! Just nu var jag iaf påväg hem till Ulrik och jag skulle sova hos honom. Hur fan skulle detta sluta? Drömmer jag? Ja jag gör nog det. Eller nej, Detta är sant. Det är sjukt iaf.
 

 
Ny del kommer nog imorgon!!
Se till att sprida detta nu!!!
puss på er 
 

Håll utkik!

Har vart och shoppat hela dagen så är helt slut. Ska ta och kika på en film och mysa lite nu. Skulle skrivit 3de delen på novellen nu men orkar inte så håll utkik imorgon under dagen!!
Det är skit kul att så många gillar den!
Men håll utkik imorgon!
Puss

DEL 2 AV ULRIK MUNTHER NOVELLEN

Efter jag hade spelat en stund ringde mobilen, det stod ''Mamma'' på skärmen, jag svarade och mamam frågade hur jag hade det och svarade:
- Jag sitter backstage och spelar på Ulriks gitarr, själv då?
- Men va?? du skojar med mig. Sa mamma
- Jag lovar, du vet kalle? ulriks trummis? han iaf tog med mig backstage och sen lärde ulrik mig att spela gitarr.
 
Mamma blev helt tyst i telefonen, hon trodde att jag drev med henne.
 
- Ring när du är påväg hem din lilla lurigfia, sa mamma och la på
 
Jag tog gitarren igen och spelade lite tills till dörren till rummet öppnades, där stod ulrik, han stängde dörrenefter sig och gick och tog en vattenflaska och satt sig mittemot mig igen. Jag kände verkligen ruset i kroppen. Jag var så lycklig. Det kunde inte vara sant. 
 
- Vill du ha? Frågade ulrik och gav mig hans vattenflaska
Jag tog den och drack en klunk. Vänta, drack jag nyss ur samma vattenflaska som ulrik? Detta är galet tänkte jag och drack en klunk till. Ulriks scenkläder hängde på en stol i rummet. 
 
- Vilken tröja tycker du jag ska ha? Frågade ulrik mig och visade upp en vit vanlig skjorta och en mörkblå jeansskjorta och en vanlig ljusblå t-shirt.
- Ehmm.. först svarade jag inte, vadå`? skulle jag välja kläder åt Ulrik?
Men sa tillslut:
- Ta den vita
 
Han gick in på toan och bytte om till den vita skjortan och kom ut och frågade:
- Blev det fint?
- Du är alltid fin, sa jag och skrattade 
Han skrattade med mig och sa tack för hjälpen. 
 
Han drog en stol till brevid min stol och satt sig ner och tog upp mobilen.
- Vad har du för telefon nummer? Frågade han
- Ehm, 072.... hann jag bara innan dörren smälldes upp och Kalle kom in och sa:
- Vi kör om 5 minuter, kom nu!
 
- Kom vi går nu, ta detta pass också kommer du tillbaka till bakom scenen när du vill, sa ulrik och gav mig passet
- Lycka till, sa jag
 
Jag skulle precis gå iväg ut till pubilken då ulrik säger:
- Får man ingen lycka till kram eller?
Jag skrattade till och gick tillbaka för att ge honom en kram.
Det var nog den mysigaste och bästa kramen jag nånsin fått. Det kändes verkligen som om vi stod och kramades i 10 år. Jag trodde fortfarande att jag drömde, jag stod bakom scenen och kramades med ulrik precis innan han skulle upp på scenen. Jag fick inte fram ett enda ord. Jag var bara så glad. 
Ulrik gick iväg bort till scenen och jag gick åt andra hållet ner mot publiken. När jag kommer ut till scenen står det massor med tjejer i åldern 11-18, det är i den åldern dom flesta fans är i. Jag ställde mig längst bak och kalle började precis spela på trummorna till king of our days och ulrik kom ut springandes på scenen och började sjunga. Han kollade på mig hela tiden. Jag kunde inte låta bli att skratta. Han är så himla bäst. Hela han är så underbar, det går verkligen inte att beskriva honom med ord. 
 

 
 
Hinner inte skriva mer idag, mer kommer imorgon eller fredag!!!
Har massor av idéer nu!
åh det är skit kul att så många gillade första delen, hoppas ni gillar denna del också!
puss på er

DEL 1 AV ULRIK MUNTHER NOVELL


Denna ''novell'' handlar om Alexa som är 16 år gammal och bor i stockholm, hennes absolut största idol är Ulrik Munther, hon ska på en av hans spelingar, det är 10nde gången hon ser honom, känner han igen henne?
Läs här!!
OBS Allt är påhittat OBS

Det var en solig sommardag i juni när jag klev ut genom porten till min och min familjs lägenhet på sankt eriksplan. Med solglasögonen på och ulrik munther tygpåsen hängade på axeln gick jag mot tunnelbanan. Det satt en hemlös farbror precisvid trappan ner till tunnelbanan, jag hade en lös tiokrona i fickan på dom slitna jeansshortsen som jag slängde i en burk han hade brevid sig och gick iväg. Han skrek tack på brytande svenska och skrattade när jag gick iväg. Det var faktiskt ganska lungt på tunnelbanan, det satt nån barnfamilj här och där och några tonårskillar som satt och pratade persiska och i mitten av tåget stod det en kille med en gitarr och spelade och sjöng ed sheerans låt The A team. Han såg så glad ut även om han var hemlös och fattig, när låten var slut aplådderade alla och han blev ännu gladare. Barnfamiljerna gav honom några småpengar och han tackade och bugade och klev av i västra skogen. Även jag vart glad, jag tänkte på att om bara några timmar står jag framför en scen som min största idol, Ulrik Munther står och sjunger och spelar på. Jag skulle nu träffa honom för 10nde gången, undrar om han känner igen mig nu? täntke jag. Jag klev av tunnelbanan och gick direkt till scenen, förvånande var det ingen där bara Kalle, Rikard, Adam och Ulrik på scenen som höll på att plocka fram alla grejer till spelningen. Jag stod och kollade ner i mobilen och kollade bilder på instagram när en mörk röst sa till mig:
 
- Du är här för att kolla på när Ulrik spelar va? Frågade han
 Jag kollade upp och där stod Kalle. Jag blev paff först och fattade ingenting och var tvungen att fråga:
- Va?
- Haha, nä jag frågade om du ska kolla på Ulrik? Sa Kalle
- Hahah, ja, jo det ska jag. Svarade jag. 
- Följ med här, sa kalle och jag tog tygpåsen som jag hade ställt ifrån mig på backen och gick efter kalle. 
 
Vi gick bakom scenen och där stod Ulrik och pratade i telefon jag blev alldeles varm i kroppen och stod bara där och log, Varför tog kalle med mig hit? tänkte jag
Ulrik stod med ryggen mot mig och såg inte att jag var där, han lade på telefonen och vände sig om och blev helt paff när han höll på att springa in i mig. 
 
- Hej, fick jag fram, jag var nervös men ändå så himla glad
- Oj, hej, vem tog hit dig? Frågade Ulrik mig
- Haha, Kalle, sa jag och Ulrik kollade på Kalle och skrattade. 
- Kan jag få din autograf här på tygpåsen? Frågade jag
- Självklart, sa Ulrik och skrev den
 
Jag stod där helt tyst och bara kollade på ulrik, Han kollad epå mig och ner i backen och log och sen kollade han på mig igen. 
- Vart bor du då? frågade han
- Sankt eriksplan, så det är inte så långt härifrån, sa jag
- Vänta, jag tror jag har träffat dig förut...? Var du i sundsvall och härnösand när jag spelade där? Frågade han mig
- Ja jag var där, detta är 10nde gången jag ser dig, sa jag
- Jag tänkte väl att jag började känna igen dig, vad heter du?
- Alexa, sa jag
 
Ulriks telefon ringde igen och han svarade med:
- Kan jag ringa senare, står med en tjej, sa han och kollade på mig och log som en idiot. Han la ner telefonen i bakfickan och ursäktade sig.
- Kan du spela gitarr? Frågade han
- Alltså nja, sådär, svarade jag honom
- Kom med här 
Vi gick in i ett rum och där fanns mat, kaffe, godis, vatten och hans gitarr låg där. 
- Ta den här, jag ska lära dig att spela, sa Ulrik
Vad skulle jag göra? Det kändes så hilma konstigt, jag satt i ett rum med Ulrik Munther, med hans gitarr i famnen och han skulle lära mig att spela? Drömmer jag? Tänkte jag. 
 
Han tog min vänster hand och visade hur ackorden G,C och D. Han stannade till ibland och kollade mig i ögonen och log.
- Va duktig du är, vi kanske ska byta ut dig mot Rikard! Sa han och skrattade
Vi satt där och skrattade tillsammans, Jga och min största idol, Det var sjukt. 
 
Rikard stack in huvudet genom dörren och sa: 
- Vi kör ett soundcheck nu Ulle-bulle
- Jag kommer strax, sa Ulrik
Rikard stängde dörren och gick. 
- Vill du stå bakom scenen när vi kör själva spelningen eller vill du stå framför med alla andra? Frågade Ulrik 
- Vad vill du att jag ska göra? svarade jag
- Du kan stå i pupbliken 1 eller 2 låtar så jag är säker på att det finns nån fin tjej där haha, sen kan du komma bak, det är bara att du tar detta pass och säger till vakterna sen, Sa Ulrik och klappade mig på axlen och gick ut på scenen. Där satt jag och klinkade lite på gitarren då ulrik hade en annan som han skulle ha på spelingen så jag kunde spela medans han hade soundcheck. Efter jag hade spelat en stund ringde mobilen, det stod ''Mamma'' på skärmen, jag svarade och mamam frågade hur jag hade det och svarade:
- Jag sitter backstage och spelar på Ulriks gitarr, själv då?
- Men va?? du skojar med mig. Sa mamma
 

 
 
Nästa del kommer antingen imorgon eller på fredag, får se
Ge mig gärna feedback om vad jag kan förbättra och ändra!!
För er ''icke munthers'' så är Kalle ulriks trummis och Rikard är hans gitarrist och Adam är basist. ¨Hoppas ni som inte gillar ulrik också gillar denna!
Och ni munthers, hoppas ni gillar den!
Som sagt kommer nästa del ut imorgon eller fredag! 
Kommentera, sprid osv!!
Det kommer komma bilder till kommande delar, hittade ingen passande till denna del bara!
 
 

ULRIK MUNTHER

Kommer börja skriva en ulrik munther novell här, mycket påhittat men nånting jag/nån jag känner har vart med om kanske kommer med!
Kommer börja alldeles snart med den faktikst, ska radera alla inlägg här osv :)
Hoppas ni vill läsa!!

RSS 2.0